Nordjysk
Vinfestival
- altid
2. weekend
i juni

Baasch-Pedersen Vin

Vi ses til Nordjysk Vinfestival
fre- og lørdag 2. weekend i juni - som altid!

Køb billetter
Retur til udstillere

Velkommen til Baasch-Pedersen Vin – et hobbyprojekt, der tog sin start i efteråret 2018 i Fajstrup nær Sabro i Østjylland. Virksomheden er ikke tænkt som værende andet end en spændende hobby for os.

Vores ”uddannelse” udi vin har vi fået gennem årlige rejser til Alsace og Mosel siden 2005, og hvor vi gennem tiden har besøgt og smagt os gennem mange producenters vine. Da vi, i 2019, besluttede at lave vinbutik, var det let at vælge hvilke områder vi ville importere fra og vi importerer kun fra Alsace og Mosel, hvor vi har to producenter i Alsace og fire ved Mosel.

Vi har til denne vinfestival valgt at fokusere på to meget gode Mosel producenter;
Weingut Zum Eulenturm ved Timo Stölben, Briedel, der efterhånden har skabt sig et velrenommeret navn. Timo har dyrket sine marker økologisk siden 2015 og blev certificeret i 2021.

I årets udgave af den tyske vinguide Gault&Millau er hans Sekt Brut Nature rangeret blandt de 10 bedste Brut Nature i Tyskland, endvidere har to andre af hans vine scoret højt i samme guide. Generelt vil vi betegne Timos vine som elegante og nuancerige.

Den anden producent er Weinkulturgut Longen-Schlöder ved Sabine Longen og Markus Schlöder,
Longuich nær Trier. De har stort fokus på vinens kvalitet, mad og kunst, så hos dem kan man spise god og spændende mad samtidigt med man nyder deres vine og kunsten på væggene. Kunsten på væggene er i mange tilfælde gengivet på deres etiketter. 

Markus har valgt at plante andre druer end riesling på sine stejle marker, hvilket ikke er normalen ved Mosel, men har givet nogle fremragende resultater. Vi værdsætter deres etiketter og det mest fordi de beskriver indholdet, der altid er af høj kvalitet. Vi vil betegne deres riesling som klassisk Mosel med et ekstra gear og alle de andre druer som mineralske med god power i næse og mund.

Vores medbragte vine spænder fra de tørre, over de halvtørre til de sødere - alle med fantastisk smag fra områdets tykke skiferlag. 

Vi glæder os til at servere vores vine for dig og få en dialog om to producenter og områder vi sætter stor pris på.

Hanne og Jørn Baasch-Pedersen

Kontakt

Baasch-Pedersen Vin
jorn@baasch-pedersen.dk
Elhøjvej 9, Fajstrup, 8471 Sabro, Mobil: 2429 2914

NORDJYSK VINFESTIVAL - altid 2. weekend i juni

Copyright © 2019 Nordjysk Vinfestival
chevron-left linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram