Nordjysk
Vinfestival
- altid
2. weekend
i juni

Baasch-Pedersen Vin

Vi ses til Nordjysk Vinfestival
fre- og lørdag 2. weekend i juni - som altid!

Køb billetter
Retur til udstillere

Vi fra Baasch-Pedersen Vin glæder os til endnu engang at gæste Nordjysk Vinfestival i Brønderslev med vores egen import af vine.

Siden sidst har vi bl.a. oprettet en hjemmeside www.baasch-pedersen.dk , samt besøgt vores producenter i både Alsace og ved Mosel for at skabe os et indtryk af årgangene 2021 og 2022. Ud fra disse besøg og smagninger har vi i år igen valgt at fokusere på to gode Mosel producenter til Nordjysk Vinfestival.

Ny i år er Weingut Stephan Fischer fra Zell am Mosel, der er en kvalitetsbevidst vinmager der arbejder i spændingsfeltet mellem tradition og fornyelse. For Stephan begynder kvalitetsarbejdet på de stejle skiferskråninger på; Zeller Nussberg, Zeller Burglay Felsen og Zeller Kreuzlay, der alle ligger langs Mosel. Kvalitetsarbejdet fortsætter kælderen på Merler Strasse 12 i Zell, hvor vinen gære, klares og flaskes. 

På de tre marker dyrker Stephan de hvide druer; Riesling, Grauburgunder (Pinot Gris) og Weissburgunder (Pinot Blanc), samt de røde; Spätburgunder (Pinot Noir) og Dornfelder. Druerne omsættes gennem efteråret og vinteren til Sekt, hvidvin og rødvin, samt Mosel klassikeren Rotling.

Hele Familien Fischer er involveret i vinens verden og arbejder for at genskabe detgamle varemærke Zeller Schwarze Katz som et kvalitetsprædikat. Sønnen Laurin, der er 11. generation, startede i 2022 sin uddannelse som Winzer. Datteren, Lena, er efter nogle år som Weinprinsessin nomineret til at stige et trin op, som Zell’s Weinkönigin, her i juni.

Igen i år medbringer vi vine fra Weinkulturgut Longen-Schlöder ved Sabine Longen og Markus Schlöder, Longuich nær Trier. Også her er der stort fokus på vinens kvalitet, men parret dyrker også mad og kunst, så hos dem kan man spise god og spændende mad samtidig med man nyder deres vine og kunsten på væggene. Kunsten på væggene er i mange tilfælde gengivet på deres etiketter. 

Markus har valgt at plante andre druer end riesling på sine stejle marker, hvilket ikke er normalen ved Mosel, men som har givet nogle fremragende resultater. Vi værdsætter deres etiketter og det mest fordi de beskriver indholdet, der altid er af høj kvalitet. Vi vil betegne deres riesling som klassisk Mosel med et ekstra gear og alle de andre druer som mineralske med god power i næse og mund.

Sabine og Markus’ søn, Matteo, er også i lære som Winzer og har bestået første del. 

Vores medbragte vine spænder fra de tørre, over de halvtørre til de sødere - alle med fantastisk smag fra områdets tykke skiferlag. 

Vi glæder os til at servere vores vine for dig og få en dialog om de to producenter og områder vi sætter stor pris på.

Som kuriosum kan nævnes at Markus og Stephan er uddannet på samme hold og årgang, og de har kvaliteten som fællesbetegnelse.

Glæd jer til at smage de to dygtige producenters vine 9.-10. juni.

Hanne og Jørn Baasch-Pedersen

Kontakt

Baasch-Pedersen Vin
jorn@baasch-pedersen.dk
Elhøjvej 9, Fajstrup, 8471 Sabro, Mobil: 2429 2914

NORDJYSK VINFESTIVAL - altid 2. weekend i juni

Copyright © 2019 Nordjysk Vinfestival
chevron-left linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram