Nordjysk
Vinfestival
- altid
2. weekend
i juni

Nygårdsminde Vingård

Vi ses til Nordjysk Vinfestival
fre- og lørdag 2. weekend i juni - som altid!

Køb billetter
Retur til udstillere

Nygårdsminde Vingård er med sin beliggenhed på breddegrad 57,29° Danmarks nordligste liebhaver vingård og i sig selv et besøg værd.

Den første vinhøst på Brønderslevs lokale vingård var i 2013, hvor familie og venner plukkede druer på de dengang 500 vinstokke. I dag er vingården udvidet med 2.300 vinstokke, som vi dyrker økologisk og plejer med omhu.

Vingården er åben for rundvisninger og eksklusive virksomhedsarrangementer efter aftale.

På årets vinfestival medbringer vi vores pragteksemplar af Nygårdsminde rosé fra 2017 samt vores elegante Nygårdsminde Hvid fra 2017.

Særlige vinentusiater vil også få mulighed for at smage vores lovende rosévin og hvidvin fra 2018, som kommer på flaske lige inden vinfestivalen.

Gitte og Jan Lunde fra Brønderslevs lokale vingård, Nygårdsminde Vingård, ser frem til igen at deltage i Nordjysk Vinfestival.

Nygårdsminde Vingård har på knap 10 år gennemgået en forvandling fra at dyrke vinplanter på ambitiøst hobbyplan til i dag at producere et eksklusivt udvalg af vine på en blomstrende vingård, der også tilbyder parkgolf og yoga. Når høj-sæsonen går i gang, sker der med et nyt og elegant besøgshus til vingårdens gæster.

Da vendelboen Jan Lunde i 2010 byggede Nygårdsminde, uden for Brønderslev og anlagde vinmarker på de sydvendte skråninger, var det med ambitionen om at skabe et attraktiv sted for besøgende og være med til at sætte Vendsyssel på vinlandkortet. Sammen med sin hustru Gitte Lunde, har Jan nu gennem flere år taget imod gæster på vingården og ja, Vendsyssel og Brønderslev er kommet på vinlandkortet.

Det flotte hovedhus, Nygårdsminde, eller ’slottet’, som de lokale kalder det, ligger smukt omgivet af vinmarker en velplejet blomsterhave og et parkgolfanlæg. Stedet oser af idyl og kvalitet.

”Vinmarkerne er udvidet gennem årene, og i dag er der 2.500 vinstokke fordelt på 2,5 hektar. Alle vinstokke bliver dyrket økologisk og efter filosofien ’vinen gøres i marken’”. Det betyder, at Jan Lunde lægger stor vægt på at skabe de bedste vækstbetingelser for vinstokkene. Det er ensbetydende med masser af arbejdstimer i vinmarkerne. Pr. håndkraft. Husets vine, der tappes på Glenholm vingård, er da også udvidet gennem årene. Sortimentet består nu af rosévin, hvidvin, rødvin, mousserende rosé, sød rosé, roségin og vindruesaft.

Dansk vin er ’cool’

 Dansk vin kaldes for cold climate vin. Cold climate henviser til den temperatur, hvor druer dyrkes og som i høj grad påvirker vinen, der ender i flasken. Danmark befinder sig i en ”cold climate”- zone der er kendetegnet ved at have udprægede årstider og tydelige forskelle på dag- og nattemperaturer.

Druer der dyrkes i kølige områder modner langsomt og akkumulerer deres smag. Vinene er ofte komplekse og afbalancerede, med høj surhedsgrad og mineralske smagsstoffer.

Vingården er også specialiseret i salg af vinplanter til friland eller til drivhus, og har et bredt sortiment og rådgiver gerne om valg af planter og plantning.

 

Kontakt

Vinbonden Jan Lunde, 26306448 lunde@nygaardsminde.dk
Tolstrupvej 102, 9700 Brønderslev www.nygaardsminde.dk

Kontakt

Nygårdsminde Vingård
lunde@nygaardsminde.dk
Tolstrupvej 102, 9700 Brønderslev, Mobil: 26306448

NORDJYSK VINFESTIVAL - altid 2. weekend i juni

Copyright © 2019 Nordjysk Vinfestival
chevron-left linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram